Kuulumisia maaliskuulta
Julkaistu: 02.04.2023 21.25

Kuulumisia maaliskuulta

Mennyt maaliskuu on ollut treenaamisen osalta haastava kuukausi, koska kelit ovat olleet niin kylmät ja talviset, eikä pakkasen vuoksi olla päästy treenaamaan Kalajoen halliin isommalle kentälle. Koulujen saleihin/ sisätiloihin on edelleen jaossa niin vähän vuoroja, ettei viikkoon saada mahtumaan paria yhteistreeniä enempää. Mennyt kuukausi onkin treenattu lähinnä fysiikkaa sekä painisalilla että omatoimisesti. Tuleva kevät/kesä ja sarjapelit kolkuttelevat jo ovella, ja etenkin 09-joukkue kaipaisi kovasti mahdollisuutta treenata 11v11 pelaamista isolla kentällä. Harmillisesti tältä osalta ollaan useita muita joukkeita jäljessä.

T13

Kymppien kanssa ollaan onneksi päästy pelaamaan maaliskuussa muutamia pelejä. Heti talviloman jälkeen jatkoimme T13 Helmariliigaa. Siellä vastaan asettui tällä kertaa HauPa sekä Pohjoisen yj -joukkue. Pelit turnauksessa olivat jälleen melko tasaisia. Onnistuimme useimmissa peleissä puolustamaan hyvin sekä joukkueena että yksilöinä, ja viimeisenä lukkona oli meidän maalilla jälleen hienon turnauksen pelannut Iina. Puolustuspäästä uskalsimme myös nousta rohkeasti hyökkäyksiin, mutta muuten hyökkäyspelissä meillä jäi kuitenkin vielä rutkasti parannettavaa. Maalintekopaikoille pääseminen oli haastavaa ja vielä vaikeampaa oli saada maaleja aikaiseksi. Onnistuimme turnauksessa vain kerran ohittamaan vastustajan maalivahdin, kun viimeisessä pelissä Pohjoisen yj -joukkuetta vastaan Iita eteni päättäväisesti vasemmalta laidalta kohti maalia ja sijoitti pallon tarkasti maaliin. Mutta yksi maali on kuitenkin aivan liian vähän, jos meinaa näissä karkeloissa pärjätä.

Pelasimme turnauksessa neljä puoliaikaa tasan ja hävisimme samoin neljä kertaa, jääden näin Helmariliigassa jumbosijalle. Tulokseen ei voi olla tyytyväinen, mutta hyvää harjoittelua nämä pelit kuitenkin olivat tulevaa kautta ajatellen. Turnauksessa Iina loisti maalilla, ja kenttäpelaajista puolestaan Tilda onnistui jälleen näyttämään keskikentällä huikeaa pallonkäsittelytaitoaan ja pelikäsitystään. Edelliseen Helmariturnaukseen verrattuna tytöillä oli nyt kauttaaltaan iloisempi peli-ilme, eikä peleissä lannistuttu, vaan jokainen halusi tehdä töitä pillin viimeiseen vihellykseen saakka.

Saman viikon sunnuntaina joukkue pääsi pelaamaan myös viimeisen Talviliiga-turnauksensa. Muutamia tyttöjä huilautettiin, ja mukaan pääsivät nyt nekin tytöt, jotka eivät olleet Helmariliigassa. Vastustajat olivat tällä kertaa astetta helpommat, kun vastaan asettuivat PonPa sekajoukkueella, OHF T11 -joukkue sekä HauPan T10-11 -joukkue. Jokainen peli oli selkeästi meidän hallintaamme, ja tällä kertaa onnistuttiin myös maalinteossa. Ensimmäinen peli voitettiin 3-0 Natalian (2) ja Iinan maaleilla. Toisessa pelissä vastustajalla ei juuri ollut mitään mahdollisuuksia, kun meidän pelaajat vyöryivät kohti vastustajan kenttäpuoliskoa, ja pallo saatiinkin vastustajan maalin taakse peräti yhdeksän kertaa. Maalintekijöinä kunnostautuivat Iina (3), Ella (3), Iida (2) ja Tilda. Viimeinen peli HauPaa vastaan alkoi myös hyvin vahvasti. Pallo liikkui pelaajalta toiselle mallikkaasti, vain viimeistelyssä olisi ollut parantamisen varaa. Pallo saatiin kuitenkin kerran maalitolppien väliin, kun Milla iski pelivälineen verkkoon Emmin hyvästä syötöstä. Näin turnauksesta otettiin kolmesta pelistä kolme voittoa. Syöttöjä tämän turnauksen maaleihin antoivat Tilda (2), Emmi (2), Aino ja Minea.


Talviliigassa koko joukkue pelasi hyvää peliä, ja yksilöt liikkuivat pallottomina auttamaan kaveria. Kun vastustaja on hitusen helpompi, on joukkueemme peli upeaa katsottavaa. Tämä kertoo siitä, että tytöt kyllä osaavat pelata. Vielä kun saadaan teknistä osaamista hieman korkeammalle tasolle, niin myös kovat vastustajat laitetaan tulevaisuudessa entistä tiukemmalle. Loppukuusta kymppitytöt pääsivät pelaamaan vielä harkkapeliä paikallisvastus OuHua vastaan. Peli pelattiin kylmässä Kalajoen hallissa. Etenkin ensimmäinen puoliaika oli mallikasta pelaamista, mutta myös toinen puoliaika oli hyvää tekemistä, vaikka pelaajia hieman sekoitettiin, ja osa pääsi pelaamaan ehkä vähän itselleen oudolla paikalla. Peli voitettiin lopulta 2-1. Maaliskuu on siis kymppijoukkueella ollut kohtalaisen hyvä, kun on päästy paljon pelaamaan.

T14

Sitä vastoin ysityttöjen tilanne on ollut pelien osalta heikko. Yhtään yhteistä peliä ei olla päästy maaliskuun aikana pelaamaan. Olemme itse yrittäneet kysellä harjoituspelejä eri puolilta, mutta yritykset eivät ole tuottaneet tulosta. Pari kertaa on ONS:n B/C -haastejoukkue pyytänyt meitä Ouluun harjoituspeliin, mutta molemmat kerrat ovat valitettavasti olleet meille aikataulullisesti hankalia toteuttaa. Kausi alkaa kohta, emmekä siis ole päässeet kevään aikana kahta turnausta lukuun ottamatta harjoittelemaan ollenkaan 11v11 pelitapaa. Onneksi osa pelaajista on kuitenkin päässyt pelaamaan muiden joukkueiden kanssa ison kentän pelejä.

T14 Helmariliiga pelattiin 22.3. Kempeleessä. Tuolla Pohjoisen yj -joukkueessa pelasi meidän pelaajista Emma H., Sanni, Martta ja Jenna. Joukkueella oli turnauksessa samoja haasteita kuin meidän T13 Helmarijoukkueella. Eli vaikka taistelu oli kovaa, niin taito ei joukkueena riittänyt jatkoon. Maalintekopaikkoja ei juurikaan ollut, ja joukkue jäi sijoituksissa viimeiseksi. Pelaajat saivat kuitenkin jälleen hyvää kokemusta ison kentän peleistä, ja mikä tärkeintä, heillä oli ollut kivaa turnauksessa. Yhteistyötä on tehty myös 09-poikien kanssa, joiden mukana Sanni on käynyt pelaamassa futsalia, ja Emma sekä Martta ovat olleet mukana poikien viimeisessä Talviliigassa sekä heidän 11v11 harkkapelissä Kokkolassa. Säde puolestaan on ollut ONS:n mukana sekä harkkapeleissä että Helmariliigan taso 4-5 turnauksessa Eerikkilässä. Säde pelasi siellä hienon turnauksen tehtaillen peräti neljä maalia kovatasoisia joukkueita vastaan!


Kaikki nämä tyttöjen pelit eri joukkueissa ovat tärkeitä etenkin tässä kohtaa, kun meillä ei omalla joukkueella ole ollut pelejä ollenkaan. Pääsiäislauantaina pääsemme onneksi testaamaan ensi kaudella Liiga Pohjoisessakin pelaavan KPV/Semi yj:n (SeKo YJ) kuntoa Kokkolan Kipparihallissa. Tuohon peliin lähtee mukaan hyvä porukka niin 09- kuin 10 -tyttöjä. Tosin Ninni, Neea, Tilda.T ja Säde ovat pelistä sivussa. Ninni on edelleen toipilaana jalkavamman vuoksi, Neea puolestaan kuntouttaa murtunutta kättään ja Sädekin toipuu loukkaantumisestaan Helmariliigassa. Toivottavasti tytöt toipuvat pian pelikuntoon! Mukaan Kokkolaan saadaan kympeistä Amelia, Julia, Minea, Ella ja Iina. Heistä jokaista tullaan mitä todennäköisimmin näkemään myös kesällä T15 sarjan peleissä, joten on hyvä, että alle saadaan ainakin yksi ison kentän peli ennen sarjan alkua. Tavoitteena on huhtikuussa pelata joukkueen kanssa myös muutamia harjoituspelejä kotikentällä, jonne pääsyä jo kovasti odotamme.

Maaliskuun lopulla ehdimme tyttöjen ja vanhempien kanssa talkoilemaan ja kolaamaan ahkerasti Safarin kenttää, jotta pääsisimme mahdollisimman pian pakkasten hellitettyä ulos treenaamaan. Onneksi kaupunki osallistui urakkaan kentän aurauksella, ja Safari vihertääkin jo lupaavasti. Ja onneksi nyt näyttää myös siltä, että aurinkoista säätä ja lämpöä on luvassa, ja kenttä saadaan ajoissa ennen sarjojen alkua pelattavaan kuntoon -tätä on kyllä jo kaivattukin!

Täältä tullaan kevät ja futiskentät!