Huhti -uutiset
Julkaistu: 30.04.2023 16.33

Huhti -uutiset

Siinä missä maaliskuu päättyi lumenkolaustalkoisiin, myös huhtikuun käynnistyi talkoilemalla -tällä kertaa makkaranpaistolla. Tytöt ovat oppineet ja tottuneet vuosien varrella talkookulttuuriin - olipa kyse sitten kentän saamisesta pelikuntoon tai varainkeruusta. Yhdessä tekeminen vahvistaa joukkueen me-henkeä, ja sen osaavat hyvin niin tytöt kuin vanhemmatkin. Meillä on siinäkin mielessä huippu porukka koossa!


Alkukuusta treenattiin vielä salissa, mutta 7.4. päästiin viimein Safarille, kun kaupungilta tuli vihdoin lupa ajaa kenttää konevoimin lumesta tyhjäksi. Jee -olihan se mahtavaa! Ulos ja isolle kentälle pääsy on ollut todella tärkeää ensi kesän ja etenkin 11v11 pelaamisen kannalta. Vaikka välillä on ollut upeita, jopa kesäisiä säitä, on luonto vielä huhtikuussa myös haastanut meitä. Parit treenit ja viimeisin harkkapelikin piti perua lumentulon vuoksi. Kovasti odotellaan kauniita kelejä ja kesää.


Pääsiäisenä T14 joukkue pääsi pitkästä aikaa taas pelaamisen makuun, kun harkkapelissä Kokkolassa kohdattiin KPV-SeMi yj. Peliin lähdettiin harmillisesti hieman vajavaisella joukkueella, kun poissa olivat loukkaantumisten/ sairastumisen vuoksi Emma. M, Ninni ja Säde. Mukana isolla kentällä oli ensimmäistä kertaa viisi 2010 syntynyttä tyttöä. Tarkoituksena oli ajaa heitä hieman sisään 11v11 pelityyliin, koska kesällä heitä tullaan tarvitsemaan mukaan myös T15 sarjaan, mihin meillä ei muuten ihan riitä pelaajat.

Pelissä harjoiteltiin mm. puolustuspelaamista, ja kympeistä Ella ja Julia olivat tätä opettelemassa. He tekivät kovasti töitä ja saivat hyvää oppia. Iina onnistui hyökkäyspäässä hienosti ollen aktiivinen ja tehden myös yhden maalinkin. Myös Minea pelasi laidalla hyvin ja oppi pelipaikan lainalaisuuksia. Amelia uurasti niin ikään hienosti laidassa, mutta loukkasi harmillisesti heti pelin alussa kätensä. Yseistä myös Peppi sai pelin lopussa kovaa pallon päähänsä, mikä sekin oli harmillinen tapaturma. Toivotaan, että kaikkien tyttöjen toipuminen etenee hyvin ja he ovat pelikunnossa, kun sarjapelit pyörähtävät pian tosissaan käyntiin.

Harkkapeli oli hyvää harjoitusta kesää varten, vaikka siinä ei tällä kertaa pärjättykkään. Kun osa avainpelaajista olivat poissa, joutuivat muut ottamaan vastuuta. Tähänkin pitää oppia, sillä poissaoloja ja muutoksia kokoonpanoihin todennäköisesti tulee myös kesällä. Talven salitreeni näkyy pelaamisessa vielä mm. siinä, että syötöt jäävät lyhyeksi ja kovien syöttöjen haltuunotto on haastavampaa. Myös liikkumista pelattavaksi pitää treenata lisää. Treenin määrään ja harjoitustiloihin nähden joukkueen peli on kuitenkin koko ajan mennyt eteenpäin. Tässäkin pelissä näkyi hyviä asioita mm. puolustuslinjan liikkumisessa, vaikka haasteitakin oli. Toivottavasti jatkossa ulkotreenien myötä päästään myös enemmän pelaamaan isommilla alueilla.


T13 yj-joukkue GBK:n kanssa on pitänyt huhtikuussa yhdet yj-treenit. Heillä oli myös turnaus Kokkolassa, jossa joukkue pääsi harjoittelemaan yhteistyötä ennen kauden aloitusta. Yj- joukkueen kausi alkoikin eilen 29.4. SJK:a vastaan. Meiltä joukkueessa pelasivat Iina maalissa sekä Julia, Natalia, Ella ja Veera kentällä. Peli päättyi tasatulokseen 2-2.

Huhtikuussa 09 -tytöillä oli myös viimeiset yläkoululeiritykset. Eerikkilän leiriviikko oli Säteellä kuun puolessa välissä. Varalan viimeiselle leirille pääsi alkukuusta puolestaan mukaan enää Emma, kun Sara edelleen kuntoutuu polvileikkauksesta ja Ninni jalan vammastaan. Nyt Ninnikin on onneksi päässyt palamaan treeneihin, mikä on kesän pelien kannalta hieno juttu. Tytöt suosittelevat yläkoululeiritykseen osallistumista, jos on motivaatiota kehittyä pelaajana. Leirit ovat olleet antoisia ja siellä on päässyt aina muutamaksi päiväksi elämään kuin urheilija. Leiriviikkoihin on sisältynyt lajitreenejä, fysiikkatreenejä, koulunkäyntiä, lepoa ja hyvää ravinteikasta ruokaa. Lisäksi luennoilla on opittu urheilijaksi kasvamisesta. Leireillä on myös tutustunut muihin pelaajiin, joiden kanssa on ollut mukava treenata ja viettää aikaa yhdessä. Ensi vuoden leireille sekä Eerikkilään että Varalaan on haku käynnissä. Tytöt aikovat hakea mukaan myös ensi vuodelle, ja nyt tämä mahdollisuus koskee myös 2010 syntyneitä tyttöjä.

Huhtikuussa seura järjesti peliohjaajakoulutuksen, johon tämän vuonna saivat osallistua 2009 syntyneet tytöt. Meidän joukkueesta koulutukseen osallistui Emma H., Ninni, Sanni, Sara, Tilda T. , Venla ja Säde.


Huhtikuussa vedettiin myös viimeiset painisalin fysiikkatreenit. Talvikauden aikana joukkue on käynyt siellä kerran viikossa Nina Ojakippolan vetämissä moipuolisissa ja tehokkaissa fysiikkatreeneissä. Nina on laittanut tytöt hyppimään ja tekemään lihaskuntoliikkeitä, aktivoimaan lihashermoja ja kehittämään liikkuvuutta. Nyt fysiikka omana erillisenä harjoituksenaan jää tauolle, mutta sitä luonnollisesti kehitetään edelleen niin omatoimisesti kuin normitreenien yhteydessä.

Talvikauden aikana joukkue on kärsinyt muutamista loukkaantumisista, ja pelaajia on edelleen toipumislistalla. Näin kesän kynnyksellä toiveena on, että pelaajat pysyisivät ehjänä ja terveinä. Meillä on koossa aika pieni porukka siihen nähden, että pelaamme omalla joukkueella sekä T13 että T15 sarjoja. Ja tuohon päälle tulevat mielä muut sarjat, joissa joukkueemme pelaajia on mukana. Sarjat alkavat pyörimään ensi viikolla. Ensimmäisenä on vuorossa T13 kakkosen peli keskiviikkona 3.5 Ähtävällä. T15 joukkue pelaa vielä ennen 12.5 alkavaa sarjaa harjoituspelin FC Raahea vastaan maanantaina 1.5 jos vain luonnonvoimat sen sallivat.

Tervetuloa toukokuu ja kesän sarjapelit!