Kotijoukkueet hallitsivat Safarilla
Julkaistu: 15.05.2023 22.45

Kotijoukkueet hallitsivat Safarilla

T13 Lännen Kakkonen

Viime viikolla saatiinkin kannustaa molempia joukkueitamme kotikatsomossa Safarilla. Maanantaina 8.5 jatkui T13 sarja, kun vastaan asettui GBK. Peli kulki hienosti ja oli koko ajan meidän hallintaamme. Tytöt pääsivät näyttämään osaamistaan mm. taitavien harhautusten, murtavien syöttöjen ja hienojen maalien muodossa. Myös puolustussuuntaan pelattiin kovaa, eikä annettu vastustajalle yhtään tilaa. Näistä taidonnäytteistä kertoo myös pelin loppulukema 7-0. Maaleja tässä pelissä tehtaili useampi pelaaja: Iina ehti ensimmäisellä puoliskolla tekemään niitä kaksi (2), toisen puoliskon hän pelasi maalissa. Muut maalintekijät: Natalia (2) sekä Veera, Minea ja Neela. Tästä pelistä voisi nostaa esille Minean, joka pelasi mielettömän hyvin sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan antaen mm. upeita murtavia syöttöjä. Aino-Inkeri on kehittynyt huikeasti ja hyvä vire jatkui tässäkin pelissä. Hänen nopeutensa laidalla oli myrkkyä GBK:n pelaajille.


T15 Pohjoisen Ykkönen

Perjantaina 12.5 aloitettiin viimein myös T15 sarja, kun vieraaksi saatiin TP-47 yj Torniosta. Tämäkin peli oli täysin kotijoukkueen hallintaa. Vastustaja ei kovin montaa kertaa päässyt nousemaan omalle hyökkäysalueelleen, eikä Emmalla maalissa ollut juurikaan tekemistä. Puolustuslinjan pelaaminen sujui mallikkaasti, vaikka sitä ei kovin paljoa ole vielä ehditty harjoittelemaan. Kymppitytöistä Ella pelasi koko pelin puolustuksessa ja onnistui hyvin katkomaan ja riistämään palloja vastustajalta. Ninnin ja Venlan yhteispeli topparina toimi hyvin, ja Pihla toisella laidalla pelasi jälleen varman pelin. Murtautumista harjoiteltiin myös edelleen, ja paljon murtavia syöttöjä saatiinkiin jo tehtyä. Näiden laadussa ja suunnassa on kuitenkin vielä parannettavaa. Tässä pelissä oli mukana viisi kymppityttöä (Amelia, Ella, Iina, Minea ja Natalia), jotka kaikki onnistuivat hyvin omilla tonteillaan. Maaleja pelissä viimeistelivät Jenna, Sanni ja Oona.


Tytöt ahkeroivat viime viikolla myös muissa joukkueissa. Säde pelasi lauantaina ONSin mukana Seinäjoella Liiga Pohjoista, jossa ottivat SJK:sta 3-1 voiton. Neela, Tilda K. ja Aino-Inkeri pelasivat puolestaan launtaina Ylivieskassa P13 Kakkosta, vastassa HBK. Peli päättyi 5-3 tappioon. Äitienpäivänä GBK/ FC Ylivieska yj pelasi vuorostaan T13 Liiga Pohjoista Rovaniemellä. Mukana meiltä olivat Amelia, Ella, Iina, Julia, Natalia ja Veera. Ajaxia vastaan peli päättyi 4-0 häviöön, ja RoPs kukistui tuloksella 5-2.

Tällä viikolla pelit jatkuivat T13 joukkueella heti maanantaina 15.5 Kalajoella, jonne lähdettiin vain 10 pelaajan voimin parin tytön ollessa pois loukkaantumisen vuoksi. Joukkue jatkoi vahvaa suoritustaan hakien tästäkin pelistä voiton Ylivieskaan lukemin 1-2.

T15 joukkue lähtee puolestaan sunnuntaina 21.5 vierailulle Rovaniemelle. Toivottavasti siihen mennessä sairaana olleet tytöt ehtivät parantua, ja saamme mukaan hyvän, iskukykyisen joukkueen RoPsia vastaan, joka todennäköisesti tarjoaa edellistä peliä kovemman vastuksen.