Raporttia kentän laidalta
Julkaistu: 22.06.2023 16.11

T15 Pohjoinen ykkönen

15.6 Raahe-FC Ylivieska

T15 joukkue matkasi 15.6 helteisenä kesäiltana Raaheen. Paikan päällä odotti iso luonnonnurminen kenttä ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Olosuhteet olivat kohdallaan ja vastustajan tappiosarakkeen näyttäessä edelleen nollaa, odotuksissa oli tiukka peli. Ensimmäinen vartti oli tasaista tunnustelua, mutta sen jälkeen ote alkoi kuitenkin siirtymään vierailijoiden haltuun. Hyvällä pelipäällä ollut Emma M. käynnisti maalitehtailun 17 minuutin kohdalla ja Iina säesti pari minuuttia myöhemmin. Kova tasoero kävi yhä selvemmäksi ottelun edetessä ja Emma viimeisteli illan toisen maalinsa jakson puolivälissä. Taukotulos oli vastustajalle liikaa, ja toisella puoliajalla kenttätapahtumista vastasi vain yksi joukkue. Emma M. jatkoi toisella jaksolla siitä mihin edellisellä jäi ja lisäsi johtoa heti puoliajan käynnistyttyä. Emman hattutemppu tyydytti pahimman maalinälän, jolloin joukkueen leveys nosti päätään. Venla, Säde sekä ensimmäistä kertaa tälle kautta mukana ollut Aurea (2) pääsivät myös maalin makuun. Joka kerta kun Raahe sai pallon haltuunsa, se voitettiin takaisin kovalla prässillä. Puolustuspää toimi hyvin, eikä maalivahti-Emma H:n tarvinnut venyä tiukkoihin pelastuksiin. Hyökkäyspelissä alkaa vähitellen näkymään treeneissä harjoiteltuja asioita, jotka näkyivät lopulta tulostaululla. Pöytäkirjaan kirjattiin loppulukemat 0-8, ja autokunnat lähtivät palaamaan tyytyväisinä kotia kohti.

Raahelainen jalkapallokulttuuri teki hyvän vaikutuksen, sillä pelin jälkeen molemmista joukkueista palkittiin Raahen kaupunginvaltuuston edustajan toimesta pelin parhaat. Ylivieskan joukkueesta huomionosoituksen sai kolme maalia viimeistellyt Emma. Lisäksi tyttöjen pukuhuoneesta löytyi mukava yllätys hedelmäkorin muodossa. Kiitoksia Raahe, tästä olisi hyvä ottaa oppia!

T13 Lännen kakkonen

12.6 FC Ylivieska-IK Myran

T13 joukkueella oli viikon sisään kolme sarjapeliä. Maanantaina 12.6. vieraaksi Safarille saapui IK Myran. Ottelu sai salama-alun, kun Veera teki ottelun avausmaalin heti ensimmäisellä minuutilla. Hyvä ote jatkui läpi ensimmäisen puoliajan ja joukkuepeli oli hyvää. Pari minuuttia ennen erätaukoa Neela pääsi tuplaamaan kotijoukkueen maalimäärän ja tauolle mentiin 2-0 lukemissa. Toisen jakson alussa vastustaja pääsi vuorostaan iskemään kavennusmaalin ja paria minuuttia myöhemmin myös tasoitusmaalin. Kaksi nopeaa maalia nosti vastustajan itseluottamusta ja kolhi samalla kotijoukkueen pelirohkeutta. Pelin suunta kääntyi samalla, kun virheiden varominen meillä isääntyi. Pelirohkeuden kadottua vastustaja pääsi iskemään vielä kolmannen kerran lyhyen ajan sisällä, ja se jäi ottelun voittomaaliksi.

Tässäkin pelissä oli nähtävillä, että tytöt osaavat pelata hyvää jalkapalloa! Virheitä ei tarvitse eikä kannata pelätä. Positiivisella meiningillä ja itsen sekä toisten kannustamisella itseluottamus palautuu kentällä, ja maaliverkot alkavat venymään vastustajan päässä.

17.6. FC Ylivieska-PeFF/Gul

Lauantaina 17.6. tytöt pääsivät karistamaan edellisen pelin pettymystä, kun viikon toinen peli pelattiin Raviradan nurmella PeFF:iä vastaan. Jo ennen peliä joukkue päätti, että tällä kertaa virheistä ei lannistuta, vaan taistelua jatketaan pillin vihellykseen saakka. Pieni kenttä hankaloitti pelin rakentelua, keskitykset karkasivat pitkiksi. Peli-ilme oli kuitenkin hyvä, ja hallinta säilyi kotijoukkueella. Emmi ja Natalia tekivät kovasti töitä, juoksivat ja keskittivät sitkeästi, vaikka maalit jäivät uupumaan. Minea pelasi hyvin keskikentällä. Ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomana, ja tauon jälkeen ote säilyi edelleen keltapaidoilla. Vapauttava ensimmäinen osuma syntyi 45 minuutin kohdalla, kun Ame iski pallon vastustajan verkkoon. Ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi vastustajan tasoittaessa muutamaan minuuttia myöhemmin. Joukkue ei tästä hetkahtanut, vaan piti pelin näpeissään. Puolustus pelasi varmasti kierrättäen palloa maalivahdin kautta ja rakentaen peliä kerta toisensa jälkeen. Ratkaiseva maali lähti liikkeelle Ellan jalasta ja pisteet jäivät Ylivieskaan lukemin 3-2.

19.6 FC Ylivieska-LoVe

Viikon sisään kolmas peli pelattiin maanantaina 19.6. Kotipelien kesäkuu jatkui, kun vieraaksi saapui LoVe. Peli käynnistyi helteen helliessä Safarin tekonurmea, ja kotijoukkue aloitti kamppailun hyvin keskittyneenä. Hyvä valmistautuminen näkyi kentällä, ja joukkueen pelissä näkyi onnistumisia treeneissä harjoitelluissa asioissa. Minea aloitti maalinteon reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen, ja Iita sekä Iina siirsivät kotijoukkueen jo 3-0 johtoon puoliaikaan mennessä. Toisen jakson alkupuolella viikon takaiset haamut nostivat päätään, kun vastustaja pääsi hiipimään jo maalin päähän. Kotijoukkue osoitti kuitenkin henkisen kanttinsa kasvaneen eikä häkeltynyt tästä, vaan lisäsi vauhtia! Natalian 4-2 maali antoi lisää itseluottamusta ja vastustaja jäi takamatkalle. Emmi sinetöi pelin lopullisesti meille lisäajalla, ja pisteet jäivät Safarille.

Muut pelit

Tiukan viikon lisäksi osa tytöistä kävi pelaamassa myös muissa joukkueissa. Sanni, Martta ja Oona olivat mukana tiistaina 13.6. P14 kakkosen pelissä KPV/Valkoista vastaan, tuloksena 0-5 tappio. Venla ja Emma M. pelasivat keskiviikkona 14.6. naisten pelin GBK:ta vastaan, joka päättyi Kokkolan voittoon 0-3. Samoin 14.6 Säteellä oli ONSin riveissä peli Ajaxia vastaan, tästä 5-1 voitto. Maanantaina 19.6. P13 sarjassa Ylivieska sai vastaansa K-Pallo/sin. joukkueen, joka vei pisteet 0-3 lukemin Sannin ja Emma H.:n avusta huolimatta.

21.6. Safarilla nähtiin vielä T13 Liiga Pohjoisen pelit, kun GBK/FC Ylivieska YJ sai vieraaksi sarjan kärkipaikkoja pitävät JyPK- ja JyPK-11 -joukkueet. JyPK kaatui lukemin 6-1 ja sarjaa johtavalle JyPK-11 -joukkueelle kärsittiin 1-3 tappio. Yj:n riveissä pelasivat meiltä Iina, Ame, Julia, Natalia, Emmi, Ella ja Veera.