MENNYT ALKUKAUSI, TULEVA LOPPUKAUSI JA JÄÄHYVÄISET
17.7.2018 19:40 Uutiset / B-pojat

Miten kausi on mennyt. Mitä on loppukaudesta tiedossa. Lisäksi kolme pelaajaa muuttaa uusiin seuroihin.

Joukkue aloitti toiminnan tammikuun alussa. Urheilullinen tavoite on nousta B-poikien ykköseen, jossa ainakin keväällä pahasti epäonnistuttiin. Lisäksi toiminnan ja harjoittelun avainsana oli urheilullisuus, jossa voidaan sanoa, että onnistuttiin. Pienten alkuvaiheiden jälkeen joukkueen pelaajamääräksi muodostui 18 pelaajaa. Joukkueesta tuli melko alueellinen 3 poikaa Oulaisista, 3 Alavieskasta, 2 Sievistä, 1 Kannuksesta, 1 Toholammilta ja 10 Ylivieskasta. Lisäksi joukkueen valmennus tuli Kalajoelta ja Ylivieskasta.

Talvella joukkue pyrittiin saamaan yhteinäiseksi leirien ja useiden pelimatkojen myötä. Tässä onnistuttiinkin. Urheilullisuus kasvoi valmennuksen kiinnittäessä käytännössä jokaisessa joukkueen harjoituksessa kokonaisvaltaiseen valmennukseen. Varsinkin fyysisellä puolella monen pelaajan suoritukset kasvoivat valtavasti. Ruoka ja neste sekä kehonhuolto ovat parantuneet. Monen pelaajan itseluottamuskin on parantunut. Sen sijaan pelikäsityksen ja taidon puolella kehitys on ollut hitaampaa. Tästä syystä ja valmennuksen kyvyttömyyden vuoksi ei joukkue päässyt ainakaan vielä urheilulliseen tavoitteeseensa. Työtä kuitenkin jatketaan ja joukkueella ja valmennuksella on vielä syyskausi mahdollisuus näyttää osaamisen kasvua voittajiksi asti.

Ensimmäinen haaste kevätkauden jälkeen on Kokkola Cup ennen syyskauden alkua. Tämä toimii nykyjoukkueen eräänlaisen vedenjakajana. Kolme poikaa pelaa viimeisen kerran joukkueen mukana. Elokuun alussa Kasper Ojala siirtyy Kokkolaan kouluun ja harjoittelemaan GBK:n miesten Kakkosen C-lohkon kärkipään joukkueen mukana. Hän kävi kesäkuun alussa näytillä ja teki sen verran vaikutusta, että pääsee ryhmään mukaan elokuun alussa. Peliaika tulee varamsti aluksi miesten nelosessa seuran kakkosjoukkueessa. Jonne Länsipää suuntaa puolestaan Rovaniemelle Lukioon ja RoPS:n B-poikiin ikäluokan SM-sarja joukkueen riveihin. Rovaniemellä toimii myös laadukas urheilulukio, jossa Jonne opiskelee. Topi puolestaan aloittaa yhdeksännen luokan Seinäjoella. Hän siirtyy SJK:n riveihin. Joukkue, jossa hän toimii on vielä auki, sillä seurassa se katsotaan maalivahdeilla aina tilanteen mukaan. Hänellä on siellä kaksi ammattivalmentajaa maalivahtivalmennuksen puolella auttamassa. Lukioon hänen on tarkoitus mennä Kuortaneen urheilulukioon.

Joukkueen kannalta on mahtavaa, että pelaajat siirtyvät kovempiin ympäristöihin. Pelaajat ovat siis kasvaneet seurassa hyvin, jotta heitä halutaan ylemmillekin tasoille mukaan. Myös poikien motivaatio on kohdallaan. Joukkue toivottaakin kaikille tsemppiä uusiin haasteisiin! Toki Kokkolassa vielä mennään ns."vanhalla jengillä". Muulle joukkueelle tämä on valmentaja Jukka-Pekka Ojalan sanoin: "Mahdollisuus!". Muut saavat nyt suurempaa roolia peleissä ja harjoituksissa, joka on heidän näytönpaikkansa. Lisäksi tämä on näyttö siitä, että täältä kasvetaan jalkapalloilijoina eteenpäin, tavoittelemaan omia urheilullisia unelmia.

Seuraavan kerran joukkue pelaa uusitulla kokoonpanolla Ylivieskassa elokuussa. Tervetuloa silloinkin seuraamaan taistelevan joukkueen pelejä!


   
Lisää uutisia
FC Ylivieska
«  Maaliskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Yleinen/Allmän
Henkilötietolomake
Kategoriat