Seuran pelaajia edustustehtävissä Eerikkilässä
Julkaistu: 19.06.2022 00.00

Seuran pelaajia edustustehtävissä Eerikkilässä

Kaikkiaan viisi FC Ylivieskan junioripelaajaa valittiin mukaan Eerikkälässä kesäkuussa järjestettäviin Helmari- ja Huuhkajaliigan tapahtumiin.

Helmariliigan T13-ikäluokan (2009-syntyneet) kolmas kierros pelattiin Eerikkilässä 15.6. Säde Hemmilä ja Emma Häivälä olivat mukana SPL 1 United -joukkueessa, johon oli valittu pelaajia koko pohjoisen ja lännen alueelta eli akselilta Rovaniemi-Tampere-Turku. Lohkon muut joukkueet olivat EBK (Espoo), FC Nokia ja PePo (Lappeenranta). Toisessa lohkossa pelasivat SPL United 2 (etelä ja itä), OHF (Oulu), KaaPo (Kaarina) ja TuPS/KP-75 YJ (Tuusula/Kerava).

Tyttöjen joukkue aloitti turnauksen voittamalla EBK:n (3-0 ja 1-0), FC Nokiaa vastaan tuloksena oli tappio ja voitto (1-0 ja 0-1) samoin kuin PePo:a vastaan (voitto 0-3 ja tappio 1-0). Voitetun alkulohkon jälkeen ratkaisevassa jatkopelissä vastaan asettui SPL United 2. Tasaisten pelien jälkeen toisen lohkon yhdistelmäjoukkue oli kuitenkin vahvempi ja tie vei syksyllä pelattavaan alempaan loppusarjaan. Ylempään loppusarjaan tiensä selvittivät SPL United 2:sen ja ONS YJ:n lisäksi VJS (Vantaa), KuPS, EPS, FC Nokia. Alemmassa loppusarjassa jatkavat SPL United 1:sen kanssa Ilves, TPS, FC Honka ja KaaPo, lisäksi pudonneiden joukkueiden pelaajista muodostetaan vielä SPL United 3 yhdistelmäjoukkue. Molemmat loppusarjat pelataan lokakuun alussa ja kansainväliseen lopputurnaukseen pääsee ylemmän sarjan kaksi parasta sekä alemman sarjan voittaja. KV-turnaukseen ovat paikkansa varmistaneet jo HJK ja JyPK.

T14 -ikäluokan (2008-syntyneet) Helmariturnaus pelataan 19.-22.6. Siihen Ylivieskasta mukaan valittiin Aurea Tuomaala ja Venla Jakola. Näistä Aurea on pelannut ja treenannut koko tähänastisen junioripolkunsa 2008-poikien mukana; Venla puolestaan muutamaa vuotta vanhempien tyttöjen kanssa (nykyisin B-tytöt). Turnaukseen pohjoisen alueelta kootaan kaksi joukkuetta, joista Aurea on mukana Team Kuikan riveissä ja Venla Team Korpelan riveissä. Yhteensä turnauksessa on mukana 12 joukkuetta. Nämä pelaavat alkusarjan kahdessa kuuden joukkueen lohkossa ja päätöspäivänä ylemmät ja alemmat jatkopelit. Lisäksi FC Ylivieskan Emma Mattila valittiin turnaukseen varalle.


P14-ikäluokan (2008-syntyneet) Huuhkajaturnaus pelattiin Eerikkilässä 16.-19.6. FC Ylivieskasta mukaan valittiin Eemeli Kukkola. Hän pelasi pohjoisen alueen pelaajista kootun Team Karjalaisen riveissä. Poikien Huuhkajaturnauksessa oli mukana kaikkiaan 12 joukkuetta pelaten kolmessa neljän joukkueen alkulohkossa. Eemelin joukkue pelasi lohko C:ssä sijoittuen siinä kolmanneksi. Lopulta joukkue päätyi sijoille 9-12.