Menestystä helteisestä Särkänniemi Cupista
Julkaistu: 05.07.2022 00.00

Menestystä helteisestä Särkänniemi Cupista

Perinteinen Särkänniemi Cup pelattiin tänä vuonna todella helteisissä olosuhteissa. Mukana turnauksessa oli FC Ylivieskasta kolme ikäluokkaa: T09-10 kahdella joukkueella T12-13 haastesarjassa, P09 kahdella joukkueella P13 -sarjassa ja P11 kahdella joukkuella P11 -haastesarjassa. Jokainen ikäluokkamme matkusti turnaukseen junalla ja majoittui Hatanpään koululla. Perjantai oli tuttuun tapaan turnauksen Särkänniemipäivä, jolloin vauhtia peleihin haettiin mitä hurjemmista kieputtimista.

Jos ovat Ylivieskan joukkueet edustaneet seuraan hienosti aiempina vuosina, tapahtui näin tälläkin kertaa. T12-1 -haastesarja oli joukkuemäärältään turnauksen suurin (22 joukkuetta) ja FC Ylivieskan tytöt hoitivat sarjavoiton upealla tavalla kotiin. FC Ylivieska Keltainen nimittäin eteni alkulohkonsa voittajana välieriin kaaten siinä Äänekosken Huiman 3-1 ja finaalissa riemukkaasti HooGee GrIFK YJ2:n 1-0. Joukkue päästi turnauksessa vain kaksi maalia iskien pallon 23 kertaa vastustajien verkkoon. Hyvin pelasi myös FC Ylivieska Musta ollen todella tasaisessa ja pienten marginaalien alkulohkossaan kolmas ja jääden siten alempiin sijoitusotteluihin. Joukkueen osaamisesta kertoo, että se hävisi lopulta finaaliin edenneelle HooGee GrIFK YJ2:lle niukasti 1-2 halliten selvästi ottelua. Mainittakoon vielä, että myös alueemme kaksi muuta joukkuetta eli OuHu ja HK osoittivat osaamistaan. OuHu sijottui turnauksessa neljänneksi ja HK sijoille 5-8.

Toinen mitali Ylivieskaan tuli P11 haastesarjassa, jossa FC Ylivieska Musta eteni parhaana lohkokakkosena välieriin kaataen siinähurjan hienosti TPV 2:n. Finaalissa vastaan tuli vahva Merl/SSisu, joka kaatoi pojat lopulta 0-3 numeroin. Hieno hopeasija joka tapauksessa ja vahva turnaus! P11-ikäluokan toinen joukkue sijoittui sarjassa sijalle 12.

P09-sarjassa pelattiin kahdessa lohkossa. FC Ylivieska Musta sijoittui omassaan kolmanneksi jääden niukasti välierien ulkopuolelle. Mainittakoon, että se pelasi lohkon viimeisessä ottelussaan hienon 1-1 tasapelin sarjan lopulta voittanutta HarrasteFutis Nokiaa vastaan. FC Ylivieska Keltainen puolestaan sijoittui omassa lohkossaan kuudenneksi. Hatunnoston arvoinen turnaus pojilta, jotka operoivat kapealla pelaajaringillä. Tästä syystä D-tytöt avutivat poikien otteluissa sen, minkä omilta peleiltään ehtivät. Ja vähillä vaihtopelaajilla pelaaminen on erityisen raskasta nyt koetu3n kaltaisessa hellekelissä.

Vaikka turnauksessa pelit ovat se tärkein juttu, kuuluu reissuun hyvin paljon muutakin. Ennenkaikkea se on yhdessä olemista, kokemista ja tekmistä. Ja vaikka kahdesta joukkueesta vain toinen voiton tai mitalin sarjastaan tuo, on se silti koko porukan yhteinen. Sillä treenikentällä ja kesän aiemmissa peleissä on vietetty lukuisia tunteja toisiaan eteenpäin auttaen ja kehittäen. Taatusti turnaus oli kaikille mukana olleille ikimuistoinen! Ohessa jokunen kuva jokaisen joukkueen kuvakavalkadista - kiitokset kuvaajille.