​T14 Helmariliiga
Julkaistu: 15.12.2022 23.06

​T14 Helmariliiga

Torstaina 15.12 pelattiin Kempeleessä T14 pohjoisen alueen Helmariliigan ensimmäinen kierros. Sarjassa oli mukana kolme joukkuetta: Ajax, RoPS sekä Pohjoinen 1 yj, jossa Ylivieskaa edustivat meidän joukkueestamme Sanni, Ninni, Martta ja Jenna. Myös Emma H kuuluu yj-joukkueeseen, mutta ei harmillisesti tälle kierrokselle pystynyt osallistumaan sairastumisen vuoksi. Joukkueessa oli mukana pelaajia myös FC Raahesta, Haapajärven Kiiloista, OuHusta ja OHF:stä.

Päivän pelit olivat varsin tasaisia. RoPSin kanssa Pohjoisen yj pelasi tasan kaikki puoliajat. Ajaxille joukkue puolestaan hävisi kolme puoliaikaa ja yksi päättyi tasatulokseen. Siihen nähden, että pelaajat eivät ole treenanneet yhdessä, eivätkä ylipäätänsä ole kovin paljon ehtineet 11v11 peliä harjoitella, joukkue pärjäsi aivan hyvin. YJ-joukkueissa pelaajat joutuvat välillä pelaamaan myös sellaisilla pelipaikoilla, joilla eivät omissa joukkueissaan pelaa - näin nytkin. On hyvä, että pääsee ja rohkaistuu kokeilemaan eri paikkoja, sillä näin pelaajista voi löytyä uusia ominaisuuksia ja siten myös uusia pelipaikkoja.

Haasteitakin yj-joukkueessa pelaamisessa on. Eri joukkueista koottujen pelaajien pelitavat voivat olla erilaisia, ja uusien joukkuekavereiden kanssa voi olla vaikea aluksi löytää "yhteistä säveltä". Toisaalta sekin on rikkaus. On hyvä oppia pelaamaan erilaisten pelaajien kanssa sekä nähdä myös erilaisia valmennustapoja.


Päivän pelit menivät meidän tyttöjemme osalta hyvin. Heidän mielestä 11v11 pelaaminen oli kivaa, ja oli mukava päästä pelaamaan kovia pelejä. Tytöt haluavatkin lähettää terveisiä tuleville helmariliigalaisille: "Jos on intoa, niin kannattaa lähteä pelaamaan Helmariliigassa. Sieltä saa uusia kokemuksia!"