Julkaistu: 14.09.2023 22.32

Alkusyksy on ollut niin kiireistä aikaa, ettei kentänlaitaraportitkaan meinaa perässä pysyä. Tässä vielä koostetta elo-syyskuun taitteen peleistä.

T13 Lännen Ykkönen

Lauantaina 26.8 HK - FC YKA 3-1

26.8 vieraspeliin Haapajärvelle lähdettiin ilman joukkueen valmentajia, koska he kaikki olivat estyneet osallistumasta. Ja kun peliä ei harmillisesti saatu siirrettyä, hyppäsi valmentajan tontille Toni. Ennen peliä tavoitteena oli tsempata pelaajat taistelemaan, ja tuumaakaan ei kyllä annettukaan periksi. Jokainen palaaja taisteli kovasti, eikä tulos jäänyt ainakaan yrityksen puutteesta kiinni. Pelin jälkeen joukkue näytti kaikkensa antaneelta. Se ei kuitenkaan tuloksellisesti riittänyt. Kentän ihan liian pitkä nurmi ei tukenut meidän pallonhallintapeliä, sillä pallo takertui jalkoihin tai syötöt jäivät löysiksi juuri ratkaisevilla hetkillä. Vastustaja puolusti todella tiiviisti, emmekä me päässeet hyökkäämään laitojen kautta pienellä ja erityisesti kapealla kentällä. Meidän tasaisesta joukkueesta ei tällä kertaa noussut yksilöitä eikä ratkaisevia yksilösuorituksia esiin, siinä pieni ero vastustajaan. Peli päättyi 3-1 tappioon -parempi voitti! Meidän maalista vastasi Iina.

Sunnuntaina 3.9 FC Kuffen - FC YKA 4-4

Tässä pelissä oli asenne kohdillaan ja peli kulki hyvin. Nurmi oli melko pitkä ja vaati alkuun hieman totuttelua, ennen kuin pallo saatiin liikkumaan sopivalla kovuudella kaverilta toiselle. Maalitalkoot käynnistyivät 11 minuutin kohdallla, kun Emmi laukoi pallon kohti maalia. Maalivahdin torjunnasta kimmonnut pallo päätyi Ellalle, joka oli juossut kohti taka-aluetta. Tarkka viimeistely ja tilanteeksi 0-1. Kotijoukkue tasoitti kuitenkin muutamaa minuuttia myöhemmin ja siirtyi johtoon puolen tunnin pelin jälkeen tekemällä kaksi lähes identtistä maalia. Kuffenin hyökkääjät juoksivat puolustuksen ohi ja iskivät pallon maaliin. Erätauolle siirryttiin 3-1 lukemissa.

Toinen puoliaika käynnistyi ankaralla takaa-ajolla. Peli oli hyvin hallussa ja paine pyrittiin pitämään vastustajan kenttäpuoliskolla. Prässäys tuottikin tulosta, kun Neela onnistui katkaisemaan maalivahdin antaman syötön ja kavensi tilanteeksi 3-2. Maali antoi uskoa ja ote säilyi vierasjoukkueella. Kaivattu tasoitusmaali syntyi ajassa 55 minuuttia. Avausmaalin iskenyt Ella eteni päättäväisesti laidalta, haastoi hyvällä itseluottamuksella vastustajia ja harhautusten jälkeen päätti iskeä pallon maaliin. Ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, kun vastustaja pääsi iskemään vastahyökkäyksestä pallon jälleen meidän verkkoon ja siirtyi johtoon hetkeä myöhemmin. Periksi ei kuitenkaan annettu, vaikka pelin loppu jo häämötti. Painostus tuotti useammankin maalipaikan, mutta pallo ei löytänyt tietään verkon perukoille. Lopulta muutama minuutti ennen loppua hyvä taistelu palkittiin, kun Ella viimeisteli hattutempun laittamalla pallon hienosti maaliin Veeran antamasta kulmapotkusta.

Torstaina 7.9 FC YKA- TUS yj 2-2

Safarin kotipeliin lähdettiin hyvällä asenteella. Jo alkulämpimässä pelaajat tekivät harjoitteita hyvin, ja näyttivät keskittyvän oikeisiin asioihin. Peli oli kokonaisuudessaan vauhdikasta ja kenttätapahtumat hyvin tasaisia. Kotijoukkueen maalintekoyritykset tyrehtyivät vastustajan puolustajien hyvään puolustuspelaamiseen. TUS onnistui kuitenkin tekemään ottelun ensimmäisen maalin heti jakson alkuminuuteilla, ja näissä lukemissa mentiinkin aina taukovihellykseen saakka.

Toisella puoliajalla ei ollut epäselvää kumpi joukkue oli parempi kentällä. Muutamaa vastaiskua lukuunottamatta kotijoukkue hallitsi kentän tapahtumia ja pallo pyöri vastustajan kenttäpuoliskolla. Palloa saatiin tolppaan, ylärimaan, hiuksen hienosti ohi tai yli, tai sitten vastustajan maalivahti venyi torjuntoihin. 54 minuutilla kuitenkin onnistuttiin saamaan pallo verkon perukoille, kun Ella sai toimitettua pallon hienosti maalille ja Milla pääsi iskemään tasoituksen 1-1:een. Jälleen kerran maalista saatiin entistä enemmän buustia ja pallo liikkui hyvin pelaajalta toiselle: välillä syöteltiin, välillä mentiin itse rohkeasti ohi ja lauottiin. Peli oli hienoa ja variaatioita riitti. Myös taistelutahto oli loistavaa. Minea dominoi keskikentällä ottaen luulot pois myös vastustajan fyysisesti kovilta pelaajilta. Toki vastustajan muutamat vastaiskut olivat vaarallisia, ja niissä Iina maalilla piti joukkuetta pystyssä.

Varsinainen peliaika tuli täyteen ja ensimmäisellä lisäminuutilla saimme vihdoin palkinnon kovasta työstä, kun Iinan pitkä pallo tavoitti Emmin kärjessä. Emmi kiitti, harhautti vastustajan alimman pelaajan sekä upotti pallon tarkasti maaliin. Pallo vietiin vielä kerran keskelle, mutta maalista seurannut ilo vaihtui kuitenkin nopeasti armottomaan suruun ja pettymykseen. Vastustaja aloitti nopeasti antaen lyhyen syötön alaspäin ja laukoi pitkän vastapallon täydellisesti meidän maaliin yläriman alle. Pilli soi pelin päättymisen merkiksi ja pisteet menivät lopulta jakoon. Tulos tuntui häviötä, koska peli oli niin hyvää etenkin toisella puoliajalla. Kuitenkin kun katsotaan tuloksen taakse, voidaan nähdä, että jokainen pelaaja pystyi kentällä näyttämään, että kuuluu tähän sarjaan. Myös joukkueena pelaaminen on kehittynyt näiden ykkösen otteluiden myötä.

T15 Pohjoisen Ykkönen

Maanantaina 28.8 OHF/2 - FC YKA 3-1

Pohjoisen sarjassa matkattiin Ouluun syyskierroksen sarjajohtajan vieraaksi. Vastustaja tiedettiin jo etukäteen kovaksi joukkueeksi ja pelistä odotettiin tiukkaa taistelua. Peli käynnistyi odotusten mukaisesti ja varsinkin keskikentällä nähtiin tasaväkistä kamppailua. Maalipaikat jäivät vähäisiksi molemmissa päissä kenttää ja ylivieskalaisten näkökulmasta niissä harvoissa paikoissa viimeistely ei harmillisesti onnistunut. Kotijoukkue onnistui hyödyntämään omat paikkansa paremmin ja johti tunnin pelin jälkeen 3-0. Emma M. toi hieman lohtua kaventamalla pelin 3-1:een, kun pelikellossa oli 73 minuuttia. Toinenkin maali oli lähellä heti seuraavassa hyökkäyksessä, ja tämän johdosta vastustaja joutui reagoimaan vahvistamalla puolustuslinjaansa. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja pisteet jäivät Ouluun. Tuloksesta huolimatta joukkue pelasi hyvän matsin ja sai jälleen arvokasta kokemusta kovasta ja kehittävästä pelistä.

Lauantaina 9.9 TP-47 yj - FC YKA 0-7

Syyskierroksen pisin reissu pelattiin Torniossa. Matka taitettiin bussilla ja lähtö oli aikaisin aamulla. Loukkaantuneiden lisäksi jälleen pari pelaajaa joutui jäämään pois matkasta, joten tarvittiin edelleen vahvaa kymppityttöjen avustusta. Bussin penkit täyttyivät, ja mukaan saatiin kuitenkin sopivasti pelaajia.

Pohjoisen aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta, kun peli käynnistyi. Alku vaikutti hieman varovaiselta ja näytti jopa siltä, että jalat jäivät bussiin. Terävyys puuttui liikkeistä ja pallokin pomppi miten sattui. Ensimmäinen maali syntyi parinkymmenen minuutin jälkeen Emman prässin jälkeen, ja puoliajan lähestyessä loppuaan vaikutti, että se jää erän ainokaiseksi. TP:n maalivahti avasi kuitenkin suoraan Julietelle, joka tuplasi varmasti vierasjoukkueen johdon. Aivan jakson viimeisellä minuutilla pallo saatiin vielä kolmannen kerran maaliin, kun Venla nousi topparin paikalta ja syötti Emmin läpiajoon. Emmi ei erehtynyt, vaan sijoitti palon tarkasti maaliin.

Vahvassa johtoasemassa oli hyvä siirtyä tauolle. Puoliajalla sovittiin, että keskitytään pallollisena tekemään asioita huolellisemmin. Ja näin myös tapahtui. Peli saatiin paremmin pyörimään kuin ekalla puoliajalla, ja nyt saatiin luotua myös paremmin maalipaikkoja. Neljäs maali oli Sannin taidonnäyte, Sanni hyödynsi vastustajien kommunikointivirheen ja sijoitti pallon maalin takanurkkaan. Viides maali syntyi Sannin antamasta kulmasta, Emma viimeisteli maalin edestä. 6-0 oli Amelian käsialaa Minean hienosta esityöstä ja viimeisen maalin teki Juliette, Emmin prässin tuloksena voitetusta pallosta. Puolustus ja maalivahti pääsivät tässä pelissä helpolla.

Muuta:

Pelien osalta ovat varsinaiset härkäviikot menossa. Tämän viikon tiistaina 12.9 pelattiin T13-sarjan viimeinen ykkösen peli Kokkolassa, vastassa KPV. Peli päättyi meidän 1-3 voittoon. Torstaina 14.9 pelattiin puolestaan T15-sarjassa kotipeli FC Raahea vastaan, josta meille 5-0 voitto. Näistä peleistä tulossa raporttia myöhemmin.

Lauantaina Ylivieskassa järjestetään perinteinen Next Year Cup, jossa kymppitytöt pelaavat koko joukkueella ensimmäistä kertaa 11v11 pelejä. Ja tämän jälkeen vielä sunnuntaina GBK-FC Ylivieska YJ-joukkue matkaa Jyväskylään kohdaten siellä JyPK:n joukkueet.

Muut pelit:

- 1.9. Sanni ja Oona olivat mukana P14 kakkosen pelissä NIK:ia vastaan. Tuloksena 1-4 tappio

- 4.9. Oona ja Martta pelasivat P14 kakkosen pelissä FF Jaroa vastaan, tästä tuloksena 0-2 tappio

- 5.9. Emma H. ja Iina pelasivat P13 kolmosen pelissä PeFF:iä vastaan. Tuloksena 1-2 tappio

- Emma. M ja Venla pelasivat naisten kokoonpanossa kolmosta. 29.8 saldona tasapeli 1-1 GBK:ta vastaan ja 6.9. 3-0 voitto kotipelissä, missä vastassa Ysikaks Nivalasta.