Edustusjoukkueen ja B-poikien sarjakausi käynnistymässä
Julkaistu: 18.04.2023 15.17

Edustusjoukkueen ja B-poikien sarjakausi käynnistymässä

Edustusjoukkueen sarjakausi käynnistyy kotiottelulla reilun viikon päästä perjantaina 28.4. B-pojat avaavat oman sarjakautensa Safarilla jo tulevana lauantaina 22.4. Dragan Pejicillä on alkavalla kaudella merkittävä rooli, sillä näiden kahden joukkueen lisäksi hänen vastuullaan on myös C-pojat 08.

Viime kaudella kivikovassa Kolmosessa piipahtanut FC Ylivieskan nuori edustusjoukkue pelaa tänä kesänä Palloliiton Läntisen alueen Nelosta C2-lohkossa. Tarjolla on useita hegemoniaotteluja lähinaapureita vastaan, sillä samassa sarjassa pelaavat myös K-Pallo Kalajoelta, Ysikaks Nivala sekä Lohtajan Veikot. Sarjassa pelaavat lisäksi IK Myran (Alaveteli), Esse IK (Ähtävä), GBK/FA (Kokkola), LBK (Luoto), No Stars (Kokkola), Sääripotku (Kokkola) ja TUS (Teerijärvi).

FC Ylivieskan edustusjoukkueen päävalmentajaksi tälle kaudelle palasi Dragan Pejic, joka vastaa myös B-poikien ja C-pojat 08:n valmennuksesta. Yksin Pejicin ei tarvitse kolmea joukkuetta kuitenkaan valmentaa, sillä hänellä on apunaan valmennuksessa pitkän uran ylivieskalaisen jalkapallon parissa tehnyt Radik Akhmetkhanov. Lisäksi valmennustiimiin kuuluu viime kesänä kotikonnuilleen Sieviin palannut Atte Ruuttila, joka tätä ennen valmensi useamman vuoden RoPS:ssa junioreita. Maalivahtivalmennuksesta vastaa Joni Ollikainen ja fysiikkavalmennuksesta Jukka-Pekka Ojala. Lisäksi Petri Kinnunen auttaa B-poikien valmennuksessa ja toimii myös edustusjoukkueen joukkueenjohtajana; Kari Rättyä puolestaan on 08-poikien joukkueenjohtajana mukana tarvittaessa myös valmennuksen apukäsiparina.

Kolmen joukkueen yhteinen valmennustiimi mahdollistaa yhtenäisen pelitavan kehittämisen. Tämä helpottaa junioripelaajien liikkumista joukkueiden välillä. B-pojilla tulee olemaan merkittävä rooli edustusjoukkueessa. Vastaavasti C-pojilla on mahdollisuus päästä hakemaan lisähaasteita B-poikien peleistä, minkä osalta yhteistyö toimi hienosti jo viime kesänä. Myös harjoitusten osalta tehdään tiivistä yhteistyötä, jolloin nuoremmilla pelaajilla on mahdollisuus saada oppia kokeneemmilta.

Edustusjoukkue on tälläkin kaudella nuorehko mutta samalla kuitenkin vuoden kokeneempi. Viimekautisesta joukkueesta jatkaa vajaa kymmenkunta pelaajaa. Uusia B-poikia nousee mukaan edustusjoukkueen rinkiin viimevuotisten lisäksi. Valmennuksesta Akhmetkhanov ja Pejic ovat mukana myös kentällä. Lisäksi kokemusta tuo edellisten tapaan pitkään Ylivieskassa asunut ja pelannut Nikola Erceg.

Toivotamme kannattajat tervetulleeksi niin edustuksen, B-poikien, C-poikien kuin seuran muidenkin joukkueiden peleihin!