Sarjakausi käyntiin!
Julkaistu: 07.05.2023 17.43

Sarjakausi käyntiin!

Vappuna joukkueemme avasi kesäkauden leiripäivän merkeissä. Ensin pelattiin Safarilla harjoitusottelu FC Raahea vastaan. Meillä oli mukana kokoonpanossa tällä kertaa peräti seitsemän 10 -syntynyttä tyttöä. Myös vastustajalla oli pelissä hieman erilainen kokoonpano, kuin millä he tulevat pelaamaan T15 sarjaa. Pelissä saatiin hyvin toteutettua harjoiteltuja asioita, erityisesti puolustusta ja murtautumista. Puolustuslinja toimi jo hienosti, ja hyökkäyspäässäkin saatiin joitakin onnistuneita murtautumisia tehtyä sekä tehoja aikaiseksi -tästä osoituksena reilu 6-1 voitto. Kaikkinensa pelissä nähtiin jo paljon hyvää, joskaan ei vielä "valmista". Harjoittelu jatkuu! Joukkue pääsee tositoimiin pe 12.5, kun T 15 pohjoisen ykkösen sarjapelit käynnistyvät vihdoin meidänkin osaltamme.


Harkkapelin jälkeen jatkettiin vielä leiripäivää liikuntakeskuskella saunaillan, ruokailun ja kauden aloitus -palaverin merkeissä. Yhdessä laadittiin kauden tavoitteet, ryhmäydyttiin sekä valittiin molempien joukkueiden kapteenisto. Tulevana kautena T15 kapteenina toimii Säde ja varakapteeneina Venla, Emma H ja Ninni. T13 kapteeniksi puolestaan valittiin Veera ja varakapteeneiksi Amelia, Natalia ja Neela.


T13 joukkueen lännen kakkosen avauspeli pelattiin 3.5 Ähtävällä. Samalla saatiin myös tälle "kesälle" ensimmäinen kosketus luonnon nurmikentään, joka oli varsin vaatimaton ja pieni... No, olosuhteet olivat samat molemmille joukkueille.

Alkuun kentällä oli nähtävillä pientä hermoilua, mutta pelin edetessä homma parani ja syötöt alkoivat löytämään omat pelaajat. Läpi ottelun pelaajilla oli hyvä asenne ja liike oli hyvää -peli oli meidän hallinnassamme. Ottelun avausmaalin teki Emmi - Millan syötöstä maalivahdin yli takakulmaan. Toinen maali puolestaan syntyi, kun Milla sijoitti Iinan syötöstä pallon tarkasti verkkoon. Maalipaikkoja oli tarjolla enemmänkin, mutta tällä kertaa nämä riittivät avauspisteisiin. Maalissa Iina ja Emmi pelasivat puoliksi ja torjuivat vastustajan harvat maalintekoyritykset varmasti. Hyvää ja taistelevaa peliä nähtiin Aino-Inkeriltä, jolle tämä sarjapeli oli ensimmäinen hänen pelaaja-urallaan.6.5 pelattiin myös T13 Liiga Pohjoista, jossa meidän tyttöjä on mukana GBK/ FC Ylivieska yj:ssa. Joukkue voitti FC Wimman lukemin 3-2 sekä KuPs:n 5-2, ja joukkue johtaa sarjaa tällä hetkellä. Mukana pelaamassa olivat Amelia, Ella, Iina, Julia, Natalia, Tilda K ja Veera.

Säde puolestaan on aloittanut T14 Liiga Pohjoisen pelit ONS:n riveissä. 7.5 Oulussa vastaan asettui JyPK yj, josta ONS nappasi 2-0 voiton.

Ensi viikolla pelataankin sitten kotikentällä! Sarjapelit jatkuvat T13 Lännen Kakkosen osalta jo huomenna 8.5 ko 19.00 Safarilla, minne vieraaksi saapuu GBK. T15 Pohjoisen Ykkösen ensimmäinen sarjapeli pelataan niin ikään Safarilla 12.5 klo 19.00, vastassa TP-47 yj. Tervetuloa kannustamaan!