Sarjapeleistä Ylivieska Cupin kautta Helmaripäivään
Julkaistu: 25.05.2023 19.52

Sarjapeleistä Ylivieska Cupin kautta Helmaripäivään

Viimeisen parin viikon ajan joukkueillamme on pitänyt kiirettä. T13- ja T15 -sarjapelit ovat kuljettaneet meitä niin Kalajoelle kuin Rovaniemellekin. Viime viikonlopun Ylivieska Cup toi puolestaan iloista jalkapallotunnelmaa lähes kaikille kotikaupungin kentille, ja T13 -joukkue pelasi siellä sunnuntaina oman turnauksensa. Osalla 09 -tytöistä kuluva viikko huipentui eilen Oulun Helmaripäivässä aluevalmentajien opissa ja pelaajatarkkailussa. Lisäksi tyttöjä on nähty ja tullaan näkemään pitkin viikkoja myös muiden joukkueiden kokoonpanoissa.

Helmaripäivä 24.5

Keskiviikkona 24.5 Säde, Sanni, Emma H., Ninni, Martta ja Jenna olivat siis kutsuttuina mukana Pohjois-Suomen T2009 Helmaripäivässä Oulussa. Helmaripäivä toimii valintatilaisuutena 19.-22.6.2023 Eerikkilässä pidettävää T2009 ikäluokan Helmariturnausta varten. Pelaajat oli sekoitettu neljään eri joukkueeseen pelipaikkojen mukaan, ja jokainen joukkue pelasi toisiaan vastaan varsin kovatasoisia ja -tempoisia pelejä. Aluevalmentajat olivat päivässä mukana kehittämässä ja tarkkailemassa pelaajia, joista he valitsevat turnaukseen mukaan ikäluokan tämän hetkiset sopivimmat pelaajat.


T15 pohjoinen ykkönen 21.5

Sunnuntaina 21.5 "vanhempi" joukkueemme kävi pelaamassa Rovaniemellä sarjapelin RoPSia vastaan. Tälle reissulle saatiin onneksi mukaan lähes kaikki 08- ja 09- pelaajat sekä kympeistä Ella ja Minea. Ennen peliä meillä ei ollut oikeastaan mitään tietoa vastustajasta, sillä he pelaavat useampaa sarjaa C- ja B-tytöillä. Peliin lähdettiin harjoittelemaan samoja asioita, joita jo edellisessä pelissä harjoiteltiin. Myös muutamia uusia, pelipaikkakohtaisia juttuja käytiin bussimatkalla läpi.


Peli oli alusta alkaen meidän hallintaa. Palloa pystyttiin pitämään hyvin omalla joukkeella, vaikka RoPs tulikin päälle paljon kovempaa kuin edellisen pelin vastustaja. Jo pelin alkumetreillä joukkueemme karkasi 2-0 johtoasemaan, kun Emma M:n terävät laukaukset yllättivät RoPsin maalivahdin pariin kertaan. Välillä joukkueemme ote meinasi kuitenkin herpaantua, jolloin RoPs pääsi mukaan peliin ja sai myös joitain hyökkäyksiä aikaiseksi. Puolustuslinja toimi jälleen kuitenkin hyvin, ja Emma H. maalilla hoiti loput: vastustaja pääsi maalintekoon vain kertaalleen. Sanni pelasi laidalla pirteän pelin. Hyökkäyspään murtautumisia saatiin aikaiseksi, vaikka edelleen siinä on paljon parannettavaa. Jennan ja Säteen maalit sinetöivät ottelun meidän nimiimme, ja kotiinvietäväksi saatiin 3 pistettä 1-4 voitolla voiton.

Ylivieska cup 21.5

Ylivieska Cup pelattiin onnistuneesti iloisissa ja helteisissä tunnelmissa viime viikonloppuna . T13 joukkueen turnauspäivä oli sunnuntaina Safarilla. Läpi aurinkoisen päivän pelattiin hyvällä asenteella ja autettiin kaveria, mistä osoituksena 0 päästettyä maalia. Harmillisesti myös tehdyt maalit jäivät hyvistä yrityksistä huolimatta vain yhteen, jonka Iina laukoi Natalian syötöstä pelissä OuHua vastaan (1-0). Muita vastustajia olivat LiPK, GBK sekä FC Siili, nämä pelit päättyivät 0-0 tasatuloksiin. Pallo jäi useasti pyörimään joko maaliviivalle tai laukaukset osuivat maalikehikkoon. Viimeistelyn hiomista vielä siis tarvitaan, ja tästä valmennus ottaakin koppia tuleviin treeneihin. Turnauksen saldona neljän tasaisen pelin jälkeen lohkon 3. sija, mikä ei riittänyt jatkopeleihin.


T13 lännen kakkonen 15.5

Edellisen viikon maanantaina 15.5 pelattiin T13 lännen kakkosta Kalajoella K-Palloa vastaan. Peli oli tiukka maalien valossa, mutta 1-2 voitolla saatiin haettua kotiin täydet pisteet tältäkin reissulta. Maalin tekijöinä kunnostautuivat tällä kertaa Minea Iidan syötöstä sekä Emmi hyvän prässin jälkeen. Kokonaisuudessaan pelin hallinta oli meillä, ja hienosti jaksettiin taistella. Ymmärrettävästi väsyneitä tyttöjä (ja valmentaja 😊) oli liikkeellä, koska osa pelaajista saapui vasta edellisenä yönä T13 Pohjoisen Liigan turnauksesta Rovaniemeltä.

Muiden mukana

Joukkueemme pelaajia nähtiin viime viikolla useasti myös muiden joukkueiden mukana. Venla kävi keskiviikkona 17.5 pelaamassa naisten kanssa Kokkolassa naisten kolmosen sarjapelin kovaa KF10:ä vastaan. Tämä ylivieskalaisten sarja-avaus päättyi meidän 4-0 tappioon.

Emmi puolestaan pelasi niin ikään keskiviikkona 17.5 P2010 -joukkueen mukana Nykarlebyssa P13 kolmosta. Siellä vastassa oli NIK ja pelistä saldona tasatulos.

Torstaina 18.5 Emma H. ja Sanni kävivät pelaamassa 10- poikien kanssa Kokkolassa P13 kakkosta, jossa joukkue otti 1-3 voiton KPV:sta.

Lauantaina 20.5 Säteellä oli puolestaan ONSin riveissä T14 Liiga Pohjoisen peli RoPsia vastaan, jonka ONS voitti lukemin 8-1.

Kuluvalla viikolla joukkueemme keskittyvät enimmäkseen treenaamiseen, joskin muutama tyttö on mukana pelihommissa myös tälläkin viikolla. Oona ja Pihla pelasivat tiistaina 23.5 09-poikien kanssa Pietarsaaressa P14 kakkosessa kovaa FF Jaroa vastaan. Myös muihin poikien peleihin saattaa vielä tulla tytöille kutsuja viikona aikana.

Säteellä puolestaan on lauantaina 27.5 peli T14 Liiga Pohjoisessa, jossa ONS kohtaa KuPsin kotikentällä Oulussa.