Edustus aloittaa kautensa Kolmosessa
FC Ylivieska IJulkaistu: 26.04.2024 13.05

Edustus aloittaa kautensa Kolmosessa

Vahvasti omiin nuoriin pelaajiin luottavan joukkueen kausi käynnistyy tulevana lauantaina SIF:ää vastaan

FC Ylivieskan miesten edustusjoukkue palaa välivuoden jälkeen Läntisen alueen Kolmoseen. Joukkueen runko on pitkälti sama kuin iemastuttavaan nousuun päättyneellä viime kaudella (pääkuvassa ratkaisevan ottelun päätteeksi otettu joukkuekuva). Siirtomarkkinoilla ei riehuttu, sillä joukkueeseen uusina pelaajina liittyivät vuoden tauon jälkeen paluun keltaiseen tekevä Viljami Vuotila sekä mutta K-Pallossa Nelosta viime kaudella K-Pallossa pelannut Abdelouah Bakir. Jälkimmäinen pääsee hyppäämään tositoimiin vasta kesäkuun puolella. Toiseen suuntaan matkasi GBK:n II-joukkueeseen palannut Kasper Ojala. Jo viime vuonna ringissä oli paljon nuoria, täksi kaudeksi ryhmään nousee lisää 2007 ja 2008 syntyneitä B-junioreita. Vastaavasti kokeneempi osasto jatkaa suurimmalta osin. Kokoonpano elää kauden aikana myös armeijan myötä, sillä kauden alkaessa muutama pelaaja on armeijan harmaissa ja vastaavasti hienäkuussa pari pelaajaa astuu palvelukseen.

Joukkue on ollut pitkälti kasassa jo talvikaudella treenaten mm. pariin kertaan viikossa Kalaojella Hiekkasärkät Areenalla, Safarin tekonurmelle päästiin harjoittelemaan maalis-huhtikuun vaihteessa. Kauden päätavoitteena on säilyttää sarjapaikka. Helppoa se ei missään nimessä tule olemaan, sillä sarjassa on erittäin vahvoja joukkeita - esimerkkinä VPS:n, Jaron ja KPV:n akatemiajoukkueet. Edellinen visiitti Kolmosessa jäi ranskalaiseksi, mutta mm. silloin ringissä olleet 15-16 -vuotiaat omat juniorit ovat nyt kaksi vuotta kokeneempia. Alkavaa kautta joukkue odottaa joka tapauksessa innostuneena. Jälleen on uusi mahdollisuus näyttää osaamista niin joukkueena kuin henkilökohtaisesti.

Kausi avataan siis lauantaina 27.4. Mehiläinen Areenalla (Safarin tekonurmi), jonne vieraaksi saapuu Sundom IF. Muut sarjassa pelaavat joukkueet ovat VPS Akatemia (Vaasa), FF Jaro Akademi (Pietarsaari), KPV Akatemia (Kokkola), Närpes Krafat Akademi (Närpiö), FC Kiisto (Vaasa), Korsnäs FF (Körsnäs), Sporting Kristina (Kristiinankaupunki), VPV (Vaasa) sekä täydennysmenettelyllä myös Kolmosen sarjapaikan saanut Sääripotku (Kokkola).

FC Ylivieskan miesten edustusjoukkue toivottaa yleisön lämpimästi (sääennusteestea huolimatta) tervetulleeksi niin avauspeliin kuin kauden muihinkin kotipeleihin. Nuori joukkue tarvitsee kannustusta!Joukkueen uusimmat uutiset